- om friskvård, träning och hälsa

Massage - vilka metoder finns?


skrivet den 14 maj av Gittan, klockan:22:58

Massage innebär att en massör behandlar muskler, senor, ledband och bindväv med händerna. Massage leder till att spända och ömma muskler slappnar av eller blir stimulerade. Massage är en mycket gammal behandlingsmetod som används i hela världen. Det finns mängder av olika massagemetoder och vilken man väljer är mycket en smaksak, men de olika metoderna kan fungera olika bra för olika personer.

Klassisk massage

Detta är den vanligast massageformen i Sverige. Vid klassisk massage använder sig massören av strykningar, knådning och tryck. När man bestämmer sig för att gå på massage kan det vara bra att kolla massörens utbildning. Det finns mängder av olika utbildningar och det finns inte några legimiterade massörer i Sverige. Det finns heller ingen tillsyn av massörer, som det finns för t ex legitimerade sjukgymnaster etc. En massör som inte också är legitimerad terapeut inom något annat område får inte behandla alla. Icke-legitimerade massörer får därför inte behandla barn under åtta år och gravida kvinnor.

Thaimassage

Thaimassage är en speciell form av massage som ursprungligen kommer från Indien. Vid thaimassage används både händer, fötter och armbågar för att massera. Massören böjer, sträcker och drar också för att förbättra flödet av livskraften.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är egentligen inte någon riktig massage. Massören använder olika tekniker för att töja bindväven i huden för att öka blodcirkulationen och därmed bidra till muskelavspänning, smärtlindring och ökad rörelseförmåga.

 


Currently rated 1.0 by 1 people

  • Currently 1/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed